President

måndag 23 maj 2022

Presidentkedjan roteras. Eric Kjellberg (till vänster) tillträde som President formellt den 1 juli 2021

Stockholm Humlegården Rotaryklubb, chartrad 1968

Klubben chartrades samma år som 68-rörelsen genomförde kårhusockupationen och senare almstriden.

Klubben möttes från starten på restaurang Operaterassen.

Senare flyttades lunchmötet till Sällskapet på Arsenalsgatan. På Sällskapet genomfördes 50-årsjubileum 2019.

Den 11 juli 2020 beslutades att flytta till andra sidan av Kungsträdgården, restaurang Odd Fellow, med samma mötestid som tidigare, onsdagar kl 12.00-13.15.

Klubbmedlemmarna, både nuvarande och historiskt, har en bakgrund inom kultur-, näringsliv och såväl privat som offentlig förvaltning. Tidigare presidenter har bl a varit Claes Palme, Jonas Hallberg, Anders Björnsson, Eskil Hemberg, Karlis Neretnieks, Kerstin André, Margareta Adlercreutz, Eric Kjellberg, Bo Göran Hellers, Gunnar Haeger, samt ytterligare 40 färgstarka profiler.

Klubben har ett intressant program och en kulturkommitté som varje år delar ut ett kulturstipendium.

Klubben har även ett engagemang i samarbete med Rotary Club of CapeTown, South Africa vid namn "Adopt-a-Learner", vilket är ett långsiktigt engagemang som ger unga sydafrikaner böcker och gymnastikkläder för att delta i undervisning.

Rotarianer med gäster är varmt välkomna till Odd Fellow på Västra Trädgårdsg. 11 A, 115 53 Stockholm på onsdagar kl 12.00-13.15 för att närmare lära känna vår klubb.